Pochází z Paraguaye, ale můžete ji pěstovat i u nás, doma na okně , nebo ve skleníku.V obchodech se zdravou výživou, či v lékárnách ji zakoupíte ve formě tabletek, kapek , nebo prášku. Nemá žádné kalorie, přesto, že sladí 300x více než řepný cukr. Můžete ji používat na oslazení nápojů, jídel,můžete s ní vařit i péci….

Kromě úžasné sladivosti má tato báječná rostlina i léčivé účinky, Zklidňuje pokožku ( stačí pár kapek rozetřít na kůži), působí proti akné ( potírat), byla také prokázána schopnost rozšiřovat cévy,  můžete si z ni připravit ústní vodu ( prevence kazivosti zubů). Američtí indiáni , kteří ji hojně používali, téměř netrpěli zubními kazy. A také výborně tlumí chuť na sladké…

1 kapka = 1 kostka cukru

12 důvodů, proč používat stévii:

  1. Je netoxická.
  2. Má nulovou kalorickou hodnotu.
  3. Odolává vysokým teplotám a může být použit při vaření a pečení.
  4. Při jeho získávání nejsou použity žádné konzervanty nebo umělá barviva.
  5. Je rovnocennou, navíc bezpečnou náhradou za umělá sladidla.
  6. Neobsahuje karcinogenní nebo umělé látky.
  7. Napomáhá bezpečně při kontrole tělesné váhy.
  8. Významně pomáhá diabetikům, lidem s kardiovaskulárními chorobami,
    lidem s obezitou a pacientům s poruchami metabolizmu.
  9. Neovlivňuje negativně hladinu cukru v krvi.
  10. Snižuje riziko tvorby zubního kazu.
  11. Tlumí chuť na sladkosti, tabákové výrobky a alkohol.
  12. Chutí se zcela vyrovná řepnému cukru.