Listy pampelišky se nyní na jaře dají zařadit do našeho jídelníčku, je to velmi chutná a hlavně zdravá potravina, která detoxikuje celý organismus a dodává nepřeberné množství živin. Zde máte dva velmi zajímavé  recepty :

Pampeliškový salát : mladé listy pampelišky

2 vařené brambory

cherry rajčátka

česnek, šalotka, ocet ( jablečný), cukr ( lépe stévie), mořská sůl,

olivový olej

Listy nakrájíme na proužky, necháme 20 minut odstát ve studené vodě, slijeme, přidáme nakrájené brambory, cherry rajčata, šalotku, prolisujeme česnek, ochutíme octem, solí, stévií, zakápneme olivovým olejem a promícháme…..

Druhá varianta:

listy pampelisky
nalozene kapary
2 varene brambory
susena rajcata nalozena v ol. oleji
konopny olej
balzamico
trocha vody
Postup stejný, pouze jiné suroviny

Jarní tvarohová pomazánka s pampeliškou: 1 tvaroh, 2 lžíce jogurtu

mladé listy pampelišky

šalotka,česnek, sůl, stévie na dochucení

Mladé listy pampelišky necháme 20 minut odstát ve studené vodě, zcedíme, přidáme vše ostatní a dobře promícháme. Podáváme s žitným chlebem….

Autor: Michaela Salačová Vajčnerová